{ "title": "Karides Haşlama", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Haslama-61.jpg", "date": "19.01.2024 07:23:30", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Karides Haşlama; Kabuklu deniz ürünlerinden karidesin yararları söylemekle bitmeyecek kadar çoktur. D vitamini açısından oldukça zengin olan karides kemiklerimizin ve dişlerimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Çocuklarda beyin gelişimine veya kan hücrelerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır. En önemlisi de kansere sebep olan hücrelerin tesirsiz hale gelmesini sağlayacaktır. Bu sebeple soframızdan eksik etmeyeceğiniz deniz ürünlerinden olan karidese soframızda sık sık yer vermek ailemiz ve bizler dolayı oldukça fayda sağlamaktadır.

Karides haşlamanın malzemeleri
Sosu için malzemelerimiz
Karidesin haşlanması için yapmanız gerekenler

Derince bir tencereye soğuk suyu koyun içine bir adet kerevizi iri doğrayıp tencereye atıyoruz. Üzerine bir limonu ikiye bölerek suyunu ekleyip tencerenin içine sıkıyoruz ve limonu kabuklarıyla birlikte tencereye koyalım. Maydanozun saplarını ve sirkeyi de koyunuz. En son baharatları ilave edip ve 1 diş sarımsağı gene doğramadan karışımın içine ilave edip tencerenin kapağını kapatınız ve kaynamaya bırakınız. Bu arada her evde olacak olan havanın içine bir diş sarımsak ve maydanozun yaprakları, yarım portakalın suyu, limonun suyu, baharatları ve tuzu ekleyiniz. En son olarak zeytinyağını da koyup havanda dövünüz. Bu sırada kaynamakta olan malzemeleri üstüne karidesleri koyunuz. Karideslerin pişme zamanı oldukça kısa olduğundan özenli takip etmeniz gerekmektedir. Karideslerin rengi pembeye çalınca tencereden alınız. Pişen karides haşlamayı servis tabağına koyup üzerine sosu ilave edip bir güzel afiyetle tüketiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }