{ "title": "Karides Güveç", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Guvec-47.jpg", "date": "19.01.2024 22:15:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğindeki kalsiyum, selenyum, omega 3 yağ asitleri, potasyum ve vitaminler nedeniyle oldukça sağlıklıdır. Ancak fazla tüketilmesi kolesterol açısından sakıncalı görülmektedir. Karides tarifleri arasında karides ızgara ve karides güveç ayrı bir yerdedir. Bunlar farklı usullerle hazırlanabilir. Karidesin farklı boyları vardır. Her biri tarifler için özel seçilerek kullanılır. Jumbo karides özellikle ızgarada pişirildiğinde harika olur. Normal boydaki ya da kanal karides, çim çim karides denilen türleri de güveç, salata tariflerinde, garnitür olarak tercih edildiğinde mükemmel uyum sağlar. Sizler için hazırladığımız karides güveç için çim çim karides kullandık. Umarız beğenerek yiyeceğiniz bir tarif olur. Hadi hazırlıklara başlayalım isterseniz.

Karides güveç için gereken malzemeler
Karides güveç nasıl yapılır?

Önce karidesleri bol suda yıkayın. Hem kafa kısımlarını hem de sırtından görünen siyah bağırsağını bu esnada temizleyin. Tencerede kaynattığınız suyun içine tuz ve sirkeyi ilave edin. Sirke karidesin kokusunu almaya yardımcı olur. Bunu balık bile haşlarken kullanabilirsiniz. Karidesler pişince süzgece alın. Daha sonra karideslerin üzerindeki kabuklu kısımları tek tek ayıklamaya başlayın. Ayıklanmış karidesleri kenarda bekletin.

Bu arada bir tavanın içinde zeytinyağını kızdırın. İçine yarım ay doğranmış soğanları ve sarımsakları, verev doğranmış biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Buna küçük küp doğranmış domatesleri ilave edin ve pişirmeyi sürdürün. Domateslerde biraz suyunu çekince, karidesleri güvecin içine alın. Güveciniz tepsi şeklinde olmalı. Bunları pişirdiğiniz domatesleri harçla karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınınca güveci fırına koyun. Üzerine tereyağını ve limon dilimlerini koymayı ihmal etmeyin. Karides güveç piştiği zaman üzerine kaşar peynirini ilave ederek, en son kızarması için fırına yeniden koyun. Daha sonra karides güveç sıcak olarak ikram edilebilir. Beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }