{ "title": "Karides Güveç Nasıl Yapılır", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Guvec-Nasil-Yapilir-38.jpg", "date": "20.01.2024 06:22:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebilirsiniz. Karidesin kendine has bir tadı vardır. Deniz mahsullerini sevenler için karidesin yeri ayrıdır. Çeşitli şekillerde hazırlandığı içinde çok sevilir. Ancak en fazla karides güveç sevilir. Başlı başına bir ana yemek gibi karides güveci servis edebileceğiniz gibi, isterseniz salata gibi de sunabilirsiniz. Karides zengin bir selenyum kaynağıdır. Ancak ölçülü yemenizde de yarar vardır. Özellikle kolesterol sorununuz varsa, dengeli tüketin. Karidesi pişirmek aslında çok kolay. Sadece karidesin ayıklanması biraz zor olur. Bunun da çaresi var. Hazır dondurulmuş karides alırsanız, hemen karides güveç yapabilirsiniz. Sizler için güzel bir tarif hazırladık. Umarız beğenirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Karides güveç için gereken malzemeler
Karides güveç nasıl yapılır?

Karidesler dondurulmuş olarak hazırsa, hiç ayıklama derdiniz olmaz. Ancak taze olarak aldıysanız ayıklamanız gerekecek. Bu yüzden önce bir tencereye su koyarak kaynatmaya başlayın. İçine sirkeyi ve biraz tuzu da atın. Bu arada karideslerin kafasını alarak, sırtındaki bağırsak kısmını temizleyin. Bol suda yıkayarak kaynayan suyun içine atın. Karideslerin rengi bembeyaz, turuncu renge dönüştüğünde pişmiş demektir. Karidesi fazla haşlamamalısınız. Lezzetinin çoğunu böyle yitirir ve tadı lastik gibi olur. Bu yüzden sadece 10-15 dakika haşlanması yeterli olur. Pişince süzgecin içine alarak soğumasını sağlayın. Daha sonra karideslerin kabuklarını özenle ayıklayın.

Şimdi karides güveç için kullanacağımız malzemeleri hazırlayalım. Tavanın içinde tereyağını eritelim. İçinde jüljen doğranmış sarımsak, yeşil biber ve kırmızı biberi sotelemeye başlayın. Mantarları ince doğrayarak içine atalım. Biraz kavrulunca içine küp doğranmış domatesleri atalım. Tuz ve karabiberini ilave edelim. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de içine atarak, karıştıralım. Bunu uygun bir tepsi güveç içine yayalım. Fırını 180-200 dereceye ayarlayarak, karides güveci içine koyalım. Yaklaşık 20 dakika kadar pişince karides güveci dışarı alarak, rende kaşar peynirini üzerine yayalım. Yeniden fırına koyarak peynirin eriyip kızarmasını bekleyelim. Karides güveç maydanoz dallarıyla süslenerek, sıcak olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }