{ "title": "Karides Fırında", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Firinda-81.jpg", "date": "19.01.2024 07:56:05", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Karides fırında yapıldığı taktirde oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Özellikle balık severler için çok uygun bir alternatiftir. Yine de 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkeye göre ülkemizde karides tüketimi çok fazla değildir. Bunun en önemli nedenlerinden biri karidesin ve karidesle yapılan yemeklerin pek bilinmemesidir. Sert kabuklu olmasa da karides kabuklu bir deniz canlısıdır ve bol miktarda protein ve omega 3 içerir. Bu yüzden haftada en az 2 kere tüketilmesi gerekir. Karides fırında yapmadan önce karidesler dikkatle seçilmelidir. Karidesin taze olduğunu anlamanın en kolay yolu rengine bakmaktır. Rengi pembe olan karides tazedir; bu pembelik koyulaştıkça bayatlama sürecine girmiş demektir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise karideslerin iri değil daha küçük olanları tercih edilmelidir. İri karideslerin kabukları sert olabilir ve yemeyi güçleştirir. Evde kolay bir tarif ile karides fırında yapmak isteyenler için gerekli olan malzemeler ve hazırlanış şu şekildedir: