{ "title": "Karides Cızlama", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Cizlama-84.jpg", "date": "20.01.2024 18:20:18", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Karides Cızlama, Uf şimdiden ağzım sulandı valla karides cızlama nedir be şimdi olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim ama şimdi kim uğraşacak diyorsunuz. Fakat hiç de öyle değil işte size öyle bir tarif vereceğim ki bu tariften vazgeçemeyeceksiniz. Tabi ki lezzetinden sorgu sual olmaz haydi başlayalım güzel karides cızlamımızı yapmaya;

Karides cızlama malzemeleri
Karides cızlama nasıl yapılır?

Karideslerimizi bir tencereye su koyup haşlıyoruz daha sonra karidesleri süzüp kabuklarından ayıklıyoruz. Daha sonrasın da geniş bir tava alıp tereyağını eritip karideslerle birlikte biraz kavurup servis tabağına alıyoruz. Kaşar peynirini bir güzel şekilde rendeleyiniz. Karidesleri kavurduktan sonra fırın tepsisine bir güzel dükünüz döktükten sonra kaşar peynirini üzerine yayınız her yerine denk gelecek şekilde daha sonrasında 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yirmi dakika kaşar peynir eriyip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alıp bir güzel afiyetle mideye indirilir. Mis kokusu burnuma geldi bile, afiyet olsun.
" } ] }