Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması biraz zahmetli olsa dahi yemesi gerçekten müthiş bir lezzettir. Artık canınız cips istediğinde kalori miktarı çok daha düşük olan karides cipsi yemekten çekinmeyeceksiniz. İstediğiniz kadar yiyebilceğiniz enfes bir cips tarifini yapmaya hazır olun.
Karides Cips İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Karides aroması katmak için karides özütü
Bir su bardağı mısır unu
Bir tatlı kaşığı tulum peyniri
Sıvı yağı
Yarım su bardağı tam buğday unu
Tuz
İki kaşık zeytinyağı
Bir su bardağı su
Bir çay kaşığı kırmızı biber
Bir kibrit kutusu beyaz peynir
Karides Cips Nasıl Yapılır?
Bu zor ama oldukça lezzetli karides cipsler için ilk önce tüm malzemeleri bir kap içinde iyice harmanlayın. Azar, azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yoğurmuş olduğunuz hamuru iki veya üç parçaya ayırın ve un serperek tezgâh üstünde merdane kullanarak açabildiğiniz kadar ince açın. Daha sonra bıçak ya da rulet kullanarak açmış olduğunuz hamuru istediğiniz biçimde keserek yağlanmış fırın tepsisi içine yapmış olduğunuz cipsleri dizin ve üstüne sıvı yağ gezdirin ve fırça kullanarak her tarafına iyice sürün. Daha sonra önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece ısıda fırın içine koyun ve 5 dakika kadar pişirin. Enfes karides cips hazır fırından alın soğuduktan sonra servis edin bu cips tarifi yapımı biraz zor olsa da gerçekten de çekmiş olduğunuz zahmete değecektir.