{ "title": "Karides Çiçeği", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Cicegi-66.jpg", "date": "19.01.2024 15:22:38", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Karides çiçeği, Karides çiçeği genellikle saksıda bir süs çiçeği olarak yetiştirilir. Çiçek açtığı zaman çok süslü bir bitki oluyor. Çiçeği ise karidese benzediğinden karides çiçeği olarak tanınmaktadır. Karides çiçeğinin türü Ayıpençesigiller familyasından Justicia brandegeeana türüdür. Anavatanı Brezilyadır. Bir orman çiçeğidir. İnce esnek dalarını uzatarak büyür. Yılın büyük bir zamanı dallarında çiçeği bulunur. Zahmetsiz bir çiçek olduğundan kolay yetiştirilir. Çiçekleri ve görünüşü güzeldir. Bahçede ve saksıda gönül rahatlığı ile yetiştirebilirsiniz. Çiçekçilerde saksısını uygun fiyatla satın alabilirsiniz. Karides çiçeğini hediye olarak da verebilirsiniz.

Saksıda karides çiçeği

Humuslu ve verimli toprakta ilave gübre istemez. Marketlere de satılan çiçek toprağına biraz bahçe toprağı ekleyerek saksıda yetiştirebilirsiniz. Saksıda yetiştirirken dallarını bir çubuğa bağlamak gerekmektedir. Zamanla gövdesi kalınlaşınca desteğe ihtiyaç duymaz. Fazla uzamış dallarını budanabilir ya da uzatarak dekorasyonu güzelleştirebilirsiniz. Çiçek açtığı zaman çok süslü olduğundan karides çiçeği çok tatlı görünür. Günde en az 2 saat güneş gören yerde ve pencere kenarında bulunmalıdır. Saksıda çok suyu sevmediğinden suyu toprağı kurudukça verilmelidir. Yazın biraz daha fazla sulanmalıdır. Aşırı su çiçeği sarartır.

Bahçede karides çiçeği ekimi

Bahçede ekim yapılacak alanı seçerken en az günde 2 saat kadar güneş alabilen yerler tercih edilmelidir. Bu sayede çiçekleri daha canlı renklerde olur. Topak seçimi humuslu ve verimli bir topak olursa fazla gübreye ihtiyaç duyulmaz, ama toprak verimsiz ise organik gübre verilebilir. Ekim yapıldıktan sonra karides çiçeğinin gelişimine karışılmaz ise kendiliğinden toprağa değen dalları köklenir ve zamanla çevresini genişleten koloni bir çiçek haline gelerek mekanlara çok güzellikler verir. Karides çiçeği kış soğuğuna dayanıklıdır -12C derecede kadar soğuğa dayanabilir fakat daha soğuk olunca yanar. Bu sebepten bahçe ekiminde bunu mutlaka göz önüne almalısınız. Kıyı illerimiz ekim yapmak için uygun yerlerdir. Çok sulak olmayan yerler tercih edilmelidir. Karides çiçeği çok sulu alanları sevmez.
" } ] }