{ "title": "Karides Böreği", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Boregi-35.jpg", "date": "20.01.2024 18:07:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karides böreği, farklı börek tariflerinden biridir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Verdiğimiz tarifte karides böreğini fırında pişireceğiz. İsterseniz böreği sardıktan sonra, üzerine yumurta sarısı sürmeden bol yağda kızartabilirsiniz. Börekte dondurulmuş karidesi kolaylık olsun diye kullandık. Arzu ederseniz taze karidesle de yapabilirsiniz. Börekte böyle ilginç lezzetleri seviyorsanız, bu tarifi beğeneceksiniz. Usta aşçıların sıkça yaptığı, özellikle balık restoranlarında her zaman bulabileceğiniz karides böreği için hazırlıklara başlayalım isterseniz. Hepinize kolay gelsin.

Karides böreği için gereken malzemeler
Karides böreği nasıl yapılır?

Önce dondurulmuş karides kullandığımız için karideslerin tamamen erimesini bekleyelim. Bundan sonra hazırlıklarımıza başlayabiliriz. İlk olarak ince doğradığınız taze soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Daha sonra içine küp doğradığınız mantarları, ardından karidesleri ilave edin. Kabukları soyulmuş havuç ve kabağı jülyen şeklinde doğrayın. Bunları da tavada kavrulan malzemelere ilave edin. Kısa bir süre kavrulan malzemeye, soya filizini, karabiberi, kimyon ve tuzu koyun. Bu malzemelerin hepsini güzelce kavurarak, karides böreğinin iç harcını tamamlayın.

İç harcın soğumasını bekledikten sonra, yufkaları tezgâhın üzerine açarak, her birini 8 parçaya kesin. Yani sigara böreği para gibi 16 üçgen elde edin. Yufka parçalarının geniş tarafına iç harcından koyarak, biraz genişçe olacak şekilde sarın. Bunları içini yağladığınız tepsiye dizin. Karides böreği üzerine zeytinyağı ile çırpılan yumurta sarısını sürün. Bu arada fırını 180 derecede ısıtarak, 20-25 dakika kadar börekler kızarıncaya kadar pişirin. Karides böreği sıcak olarak servis edilmelidir. Eğer akşam menüsünde balık ziyafeti varsa, bu böreği ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }