{ "title": "Karides Ayıklama", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Ayiklama-76.jpg", "date": "19.01.2024 16:33:51", "author": "Hikmet Onur ÖNDER", "article": [ { "article": "Karides ayıklama, Karides, deniz ürünlerini tüketmeyi seven kişilerin en fazla tercih ettikleri deniz mahsullerinden bir tanesidir. Kafadan bacak türüne sahip olan bu canlı aynı zamanda da kabuklu bir deniz canlısıdır. Boylarına göre üç gruba ayrılmaktadır. İlk olarak Jumbo karides, ikinci olarak orta boyları kanal karides ve üçüncü olarak küçük olanlar ise cimcime olarak isimlendirilmektedir. Karides tarifleri de boy sıralamasına çeşitlik göstermekte ve çeşitli yörelere göre karidesin isimleri çeşitlilik gösterebilmektedir. Bütün deniz canlılarında olduğu gibi karideslerin de kendine özel temizlemede çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Karides temizleme işlemi genel olarak kabuk kısmı ile iç organlarının temizleme şeklinde düşünülebilir. Karides temizlendiği zaman pişirmek için hazır olur. Yazıda çok detaylı gözükse de birkaç adet karides temizleme işleminden sonra elimiz alışmış olup basit bir şekilde karidesleri yemeye hazır bir hale getirebileceğiz.

Karides ayıklama nasıl yapılır?
Karides ayıklama işlemi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Karidesin kabuk tarafını çıkaracağımız zaman dikkatli olunması gerekir. Karidesin kabuğu ve etini parçalamadan çıkarmak gerekir. Yumuşak hareketler doğru açılardan çekildiğinde bu işlem gerçekleştirilebilir. Karidesin iç kısmındaki organları temizleme esnasında koyu renkli olan tarafların temiz olduğundan emin olunması gerekir. Karidesi ayıkladıktan sonra karidesin kabuk parçalarının olmadığından emin olunmalıdır.
" } ] }