{ "title": "Kalamar Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Kalamar-Karides-78.jpg", "date": "21.01.2024 09:42:06", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kalamar Karides; tarifi, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Kalamar ve karides tava haricinde yeni tatlar pesindeyseniz bu tarif tam da size göre olacaktır. Kalamar karidesin muhteşem uyumu ile müthiş bir sofra sizleri bekliyor. Hafif bir yemek tarifi olmasından dolayı ister öğlen saatlerinde ister de aksam yemeğinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Oldukça düşük kalorili bir salata tarifidir. Taze yeşil sebzelerle beraber limon ve portakalın suyu eşliğinde muhteşem bir lezzet ve görsel bir şölen sunabilirsiniz. İsterseniz bu pratik ve bir o kadar lezzetli kalamar Karides tarifinin malzeme listesini hemen verelim.

Kalamar Karides Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Kalamar Karides Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarife başlamadan önce kalamar karidesler için bir marine sosu hazırlamak gerekiyor. Fakat şimdi yapacağımız bu marine sos önceki soslardan bielraz farklı olacaktır. Şimdi geniş bir karıştırma kabı alın ve içine önce ince ince kıyılmış maydanozları koyun. Ardından sarımsak, limon suyu ve çok az limon kabuğu rendesi, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, tuz, kara biber ve pul biberi de ilave edip iyice karıştırın. Deniz ürünleri kullanarak bir tarif hazırlarken önceden yıkayıp iyice süzülmüş olmasına dikkat edin. Eğer çok süzülmemiş ise kalan fazla suyu bir havlu kâğıt yardımıyla alabilirsiniz. Yoksa yıkama sırasında fazla su çeker ve kızarırken çok fazla yağ sıçrar. Kalamar gövdesini bir yaprak şeklinde açarak üzerine hafif hafif çizikler atarsanız ızgarada daha çabuk pişecektir. Önceden ısıtılmış ızgarada arkalı önlü pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Piştikten sonra soğuması için bekletin. Başka bir karıştırma kabına öncelikle rokaları, rezene soğanı ve közlenmiş biberleri ince ince doğrayın. Pişirip soğuttugumuz kalamar karidesler ise içine atıp karıştırın. Bir sos kabına portakal suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları da ekledikten sonra iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımın üzerine sosunuda katıp servis tabağına alın ve Kalamar Karides servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }