{ "title": "Güveçte Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Guvecte-Karides-85.jpg", "date": "20.01.2024 06:03:07", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Güveçte Karides, Oldukça besleyici olan karidesi ızgarada, tavada ya da güveçte pişirerek enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz. Eğer daha önce hiç yapmadı iseniz bu zamana kadar enfes bir lezzetten mahrum kalmışsınız demektir. Eğer akşam yemeğinde güveçte karides yapmış iseniz hiç şüphesiz herkes sadece güveçte karides yiyecektir. Güveçte karides yapması hiç de zor değil mutlaka deneyin derim.

Güveçte Karides İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Güveçte Karides Nasıl Yapılır?

Bu enfes lezzeti yapmak için öncelikle karidesleri temizleyin ve iyice yıkayarak bir süzgeç içine alın. Daha sonra mantarları iyice yıkayın ve küçük, küçük doğrayın mantarlardan sonra domatesleri de iyice yıkayın ve küp, küp doğrayın. Sonra kuru soğanın kabuklarını soyun biberler ile soğanı da küçük, küçük doğrayın. Karidesi yapmaya başlamadan önce iki yüz derecede ısıtmış olduğunuz fırın içine güveç kaplarını koyun ve fırın ile ısıtın. Ön işlemlerinden sonra sıra geldi karidesi yapmaya bunun için derin bir tava içerisinde tereyağı ile zeytinyağını iyice erittikten sonra ilk önce daha önceden doğarmış olduğunuz kuru soğanları sonra da sarımsakları ilave ederek yakmadan biraz kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra soğanların içine yeşil biberleri de ilave edin soğan ve biberden sonra bir dakika kadar kavurun ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp diriliği geçene dek yedi, sekiz dakika kadar pişirin. Daha sonra pul biberi, domatesi ve karabiberi de ilave edin domatesler suyunu salıp buharlaşana kadar pişirme işlemine devam edin. En son da daha önceden temizlemiş olduğunuz karidesleri tavanın içine ilave ederek iki, üç dakika kadar karideslerin rengi beyaz renk alana kadar iyice kavurun ve ocağın altını kapatın. Daha önceden ısıtmış olduğunuz güveç kapları içine karışımı bölü ve üstlerine bol, bol rendelenmiş kaşar peyniri rendeleyin. Daha sonra fırın içine koyun ve tam beş dakika kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Harika güveçte karides artık servise hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Not: Karides 4 büyük mezhepte hanefilerce helal sayılmamıştır.
" } ] }