{ "title": "Fırında Kaşarlı Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Karides-21.jpg", "date": "21.01.2024 11:40:11", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı karides, çok lezzetli ve faydalı bir yemektir. Karides denizde yaşayan bir hayvandır. Hem taze olarak hem de dondurulmuş olarak tüketilir. Protein açısından düşük bir besindir. D vitamini açısından zengindir, bu nedenle dişlerin ve kemiklerin gelişmesini, güçlenmesini sağlar. Kansere neden olan zararlı maddelere karşı vücudu korur. Karides kabuklu ya da kabuksuz olarak pişirilebilir. Dondurulmuş karides temizlerken buzu çözülmeden temizlenmelidir. Balıktan sonra en çok tüketilen deniz canlısı karidestir. Sağlıklı besinlerdendir. Çorbalarda, salatalarda, yemeklerde çok fazla kullanılır. Karides birçok yemekte kullanılır. Yanında hoş bir salata ile güzel bir sunum olabilir.

Fırında kaşarlı karides tarifi malzemeleri
Fırında kaşarlı karides nasıl yapılır?

İlk olarak karidesler uygun bir şekilde temizlenir. Kabuklarının kolay soyulması için 5 dakika kadar haşlanır ve kolayca karidesler kabuklarından temizlenir. Karidesler soyulduktan sonra sırtına bıçakla çizik atılır ve içerisindeki organlar boşaltılır. Daha sonra sarımsaklar kesilir. Bir tavaya zeytinyağı koyulur ve sarımsaklar kavrulur. İçerisine birazda tereyağı koyulur. Taze soğan, kırmızı ve yeşil biberler için doğranır. Mantarlar ve karidesler ince ince doğranır ve tüm malzemeler tavaya atılır. Domatesler küp-küp doğranır. Tavanın içerisine domates, pul biber, kekik, tuz atılır. Karıştırılır ve ocaktan alınır. Küçük güveçlere hazırlanan karidesli karışım eşit miktarda koyulur ve ısıtılmış fırına atılır. Karidesler fırında pişerken kaşar peyniri rendelenir. Pişen karidesin üzerine kaşar peyniri atılır ve tekrar fırına verilir. Kaşar eridikten sonra fırında kaşarlı karides sıcak bir şekilde servis edilir.

Not: Karides hanefi mezhebince helal değildir.
" } ] }