{ "title": "Fırında Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Firinda-Karides-98.jpg", "date": "21.01.2024 05:45:07", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Fırında Karides, Karides bir deniz ürünüdür. Kabukludur, dışı pişirmesi kolay kalori oranı düşük, donmuş ya içermesi ile diğer balık türlerinde çok farklıdır. Görüntüsünden dolayı çoğu kişi alıp yemez. Ama bir kere deneyenler de lezzetinden vazgeçemez. Peki karidesi nasıl pişirebilirim diyenler işte size güzel bir tarif. Şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsiniz.

Fırında Karides malzemeleri
Fırında Karides Nasıl Yapılır?

Karidesi temizlemek için sağ elini kullanan kişi karideslerin sırtı avuç içine gelecek şekilde sol elin parmakları arasına karidesi alır ve sağ eli ile kafasını koparır. Sağ eli ile kuyruğun üstüne bastırıp çekerek kuyruk tarafındaki kabuğunu çıkarır. Ardından karideslerin üstünde bulunan kabukları karın kısmından sırta doğru kaldırılarak soyulur. En son bir kürdanı sırtın ortasından “enine batırıp yukarı doğru çekilerek” iç organları temizlenir. Ardından karidesler bol su ile yıkanır ve süzülür. Mantarlar kare şeklinde doğranacak. Domates soyularak küp-küp doğranacak. Soğan piyaz, biber halka, sarımsak minik minik doğranacak.

Bir tencereye yağları koyup kızdıralım. İçerisine soğan, biber ve sarımsağı ilave edip kısık ateş de kavuralım. Sonra mantarı da ekleyip ölene kadar bir beş dakika civarında kavuralım. Daha sonra karidesler de tencereye ilave edilerek kavurmaya devam. Beyazlaşıncaya kadar bu da yaklaşık üç dakika kavurun. Domates, karabiber, pul biber ve tuzu da katıp karıştıralım kısık ateş de domatesin saldığı suyu çekene kadar pişirin. Pişen karideslerimizi fırın kabımıza borcam, güveç ne kullanmak isterseniz size kalmış, döküp üzerine kaşar rendesini dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında on dakika kadar pişirin. Servise hazır yemeğimiz.
" } ] }