{ "title": "Fırında Karides Güveç", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Firinda-Karides-Guvec-18.jpg", "date": "19.01.2024 00:27:00", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "
Fırında karides güveç, karidesin olmazsa olmaz yemeklerinden biridir. Karidesin çok fazla yemek çeşidi vardır. Balık çok tüketilen bir deniz canlısıdır. Karideste balıktan sonra en çok tüketilen bir deniz canlısıdır. Karides diyet yapan kişilerin diyet listesinin başında yer almaktadır. Vücutta bulunan kanser hücrelerine karşı vücudu korur. Saçlar için karides çok faydalıdır. Saçlara canlılık verir. Karidesin birçok rengi vardır. Gri, pembe, kahverengi ve sarımsı renkleri vardır. Kalorisi düşüktür fakat protein deposudur. Ana yemeklere yakıştığı kadar salatalarda da çok kullanılmaktadır. Ana yemek ve salatalarda kullanılan karides yemeklere ve salatalara lezzet katmaktadır.

Fırında karides güveç tarifi malzemeleri
Fırında karides güveç tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak karidesler temizlenir. Mantarlar küp-küp doğranır. Daha sonra domatesler soyulur ve doğranır. Soğan ince ince doğranır. Yeşil biberler halka şeklinde doğranır. Sarımsaklar ağza gelecek şekilde doğranır ve kaşar peyniri rendelenir. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur. İçerisinde doğranmış soğan, sarımsak, yeşil biber koyulur ve kısık ateşte kavrulur. Daha sonra içerisine mantarlar koyulur ve 5 dakika kadar kavrulur. Mantarlar kavrulduktan sonra karidesler tavaya eklenir ve beyazlaşıncaya kadar kavrulur. Daha sonra doğranmış domates, pul biber, karabiber ve tuz eklenir, karıştırılır. Tenceredeki malzemeler kaynayıp, domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. 4 adet güvece tenceredeki karışım eşit şeklide koyulur ve ısıtılmış fırına verilir. Fırındaki güveçler piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri katılır ve fırına tekrar koyulur. Kaşar peyniri eridikten sonra fırında karides güveçler alınır. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Not: Karides hanefi mezhebince helal değildir.
" } ] }