{ "title": "Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Dondurulmus-Karides-Nasil-Yapilir-41.png", "date": "21.01.2024 01:21:29", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karidesin aslında pek farkı yoktur. Ancak dondurulmuş karidesin ayıklama zorluğu olmadığı için hanımların kolayına gelir. Hazır dondurularak satışa sunulmuş karideslerle dilediğiniz tarifi yapabilirsiniz. Dondurulmuş karidesler ayıklanarak şoklanır. Pişmedikleri için dondurucudan çıkardıktan sonra haşlamanız gerekir. Haşlanmış karidesleri ister güveçte ister ızgarada, isterseniz salatalarda ve garnitür amacıyla kullanabilirsiniz. Karides sevilen kabuklu deniz mahsullerinden biridir. Evlerde genellikle ayıklaması zor olduğundan, hanımların bir kısmı bunu pişirmekten çekinir. Ancak dondurulmuş karides açısından bu sorun ortadan kalkıyor. Hazır ayıklanmış olduğundan hemen kullanabilirsiniz. Dilerseniz dondurulmuş karides ile güzel bir salata hazırlayalım.

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, malzemeler nelerdir?
Dondurulmuş karides nasıl yapılır?

Karidesleri ayıklama derdimiz olmadığından, hemen buzluktan çıkarıp kullanabiliriz. Bir tencereye suyumuzu koyalım. İçine biraz tuz ve sirkeyi ilave edelim. Sirke karidesin kokusunu önlemede yardımcı olur. Tenceredeki su kaynadığında, dondurulmuş karidesler erimeden içine atabiliriz. Burada yaklaşık 10-15 dakika pişen karidesler pişmiş hale gelir. Ancak karidesler donuk olduğundan, suyun kaynamasından sonra süre tutun. Daha sonra kevgirin içine karidesleri süzün. Burada iyice ılınmasını bekleyin. Bunları daha sonra sunum yapacağınız salata tabağına alabilirsiniz. Burada tuzla ve limon suyuyla karidesleri harmanlayın. İçine zeytinyağını da koyarak karıştırın. Salata tabağını buzdolabına koyarak dinlenmesini sağlayın. Bir süre böyle beklerse, karides salatası daha lezzetli olur. Servis edeceğiniz zaman üzerini maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }