Çıtır Karides, karidesleri çıtır halde pişirebilmeniz için çok fazla alternatifiniz var ve ara sıcak olarak masalarınızda servis edebileceğiniz leziz bir tarif. Yanına yakışan güzel bir sosla tadına doyulmaz olacaktır. Bu tarifi ara sıcak olarak balık menülerinize ekleyebilirsiniz. Kullanacağınız malzemeler de yapımı da çok basit.
Çıtır karides için malzemeler
1 kilo büyük boy Jumbo karides
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı soğuk süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
1.5 yemek kaşığı acı sos
1 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı kuru ekmek
2 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1.5 çay kaşığı kuru kekik
Yeterince tuz ve karabiber
Karides Sosu için malzemeler
3.5 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı acı sos
1.5 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Çıtır Karides Nasıl Yapılır?
Sos malzemelerini bir cam kâsenin içinde pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım ve bir kenara alalım. Çukur cam bir kabın içinde beyaz un, mısır unu, yumurta, acı sos, süt ve tuzunu karabiberini atıp karışımı hazırlayalım. Şayet acı sos istemezseniz tatlı olanını da kullanabilirsiniz. Fırınlanmış ve kurutulmuş ekmek kırıntılarını rondodan geçirip toz haline getirelim. Ekmek kırıntılarını, soğanı, sarımsağı, fesleğeni, kekiği, tuz ve karabiberi karıştıralım. Yıkamış ve kurulanmış olan karidesleri önce sütlü yumurtalı karışıma, ardından ekmek kırıntılı karışıma her tarafına denk gelecek şekilde bulayalım. İyice kızdırılmış sıvıyağın içinde altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım. Önceden hazırlamış olduğumuz muhteşem sosla servis edelim.