{ "title": "Beyaz İnci Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Beyaz-Inci-Karides-83.JPG", "date": "21.01.2024 16:50:02", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Beyaz İnci Karides: Bilimsel Adı Neocaridina Zhangjiajiensis olan Beyaz İnci Karides ıslah edilmiş bir türdür. Diğer ismi; White Pearl'dür. 12-24 ay arasında ömürleri bulunan bu karideslerin, dişisi 25 mm, erkeği, 20mm'dir. Akvaryum su sıcaklığı; 5-30 derecede, en uygun sıcaklığı ise 18-26C'dir. Uygun ortam şartlarında, 4-6 hafta arasında 20-40 arası yavrusu meydana gelir. Beyaz İnci Karides için su değerleri; Ph 7.8 Gh 20 Kh 16'dır.

Beyaz İnci Karides Bakım ve Üretimi: üretim ve bakımı çok kolay olup, aynı zamanda yüksek üreme potansiyeli bulunmaktadır. Vücutları şeffaf, sırt kısmında krem-sarı şerit vardır. Yumurtası beyazdır. Gözleri siyah veya kahverengidir. Neocaridina heteropodla çaprazlanabilir.

Buz beyazı rengi, saflık ve sadeliği hatırlatır. Diğer türlerine göre daha hareketli olup, seyredilmesi keyif vericidir.

Normal ortamlarda balıklar için kullanılan granül, pul ve tablet yem gibi kuru yem çeşitleri bu karideslere de verilir. Bunlardan ayrı olarak pazı, ıspanak, ısırgan otu, kabak, salatalık, bezelye ve dolmalık kırmızıbiber benzeri sebzeler de karides için çok faydalı olur. Yıkanan sebzeler (Kabak ile bezelyenin kabukları soyulması kaydıyla) en çok 5 dakika kaynayan su içinde bekletilip, karides miktarına ve akvaryum kapasitesine uygun biçimde doğranıp, ufaltılarak karideslere verilir. Bu yemlere, alternatif olarak siz de karides yemi hazırlayabilirsiniz.

Karides Yemi İçin Gerekli Malzemeleri
Hazırlaması: Burada yazılı malzemeleri ihtiyacınıza göre aynı ölçüde, yani eşit miktarlarda (Bir fincan, bir kaşık ve bunun gibi) temin edin. Spirulina granül yemi ve tavşan pellet yemini ezip, toz hale getirin. Sonra bütün malzemeleri bir kap içinde harmanlayıp kahve değirmeninde çekin veya daha kolay bir yolla, robot makineden geçirin.

Yem için Notlar: Çiçek polen ve spirulina aktarlarda bulunur. Spirulina tablet şeklinde eczanelerde ya da akvaryumcularda da bulunur (Bu Spirulina keratine içerdiği için, kiraz karides ve kristal kırmızı karides türlerinde canlı kırmızı renkler oluşturmak içinde etkilidir).
Görüyor ki karideslere verilebilecek yem çeşitliliği çok zengindir. Mümkün ise her yemlemede farklı bir balık yemi ya da sebze kullanmak beyaz inci karidesler için daha yararlı olur. Bunun İdeal olanı da günlük bir kez ve karidesin en fazla 2-3 saat içerisinde tüketebileceği oranda yemleme yapmak. Şunu unutmayın, bir tek bezelye, yüz cüce karidesin, günlük besin ihtiyacını karşılamaktadır. Bunun için, yemlemede elinizi biraz sıkı tutun.
" } ] }